26 oktober 2020

Over de Aktie Agenda

Kies plaats en/of thema      Zoek
 

Bouwen en wonen


t/m zo 1 nov 2020 - Almere - Op vr, za en zo
Expositie Floriade 2021 preview
De Floriade - hét podium voor de wereldtuinbouw­tentoonstelling in 2022 - is volop in aanbouw. Je kunt alvast een kijkje komen nemen op het 60 ha grote terrein, waar ook de basis wordt gelegd voor de nieuwe stadswijk Hortus. Vanaf de Pier Esplanade in Almere Stad per boot en treintje naar de expo (mondkapje verplicht!). Volwassene: € 9,00 Kind 4 t/m 12 jaar: € 7,00. Vooraf reserveen! Per boot heen en terug. Org: Floriade Almere 2022 B.V.. Web: floriade.com.


t/m ma 14 dec 2020 - Enschede - 10:30
Serie colleges Hoe bouw ik een huis?
Onderwerpen: Hoe bouwden de mensen vroeger en hoe gaat het nu? Hoe bouwen ze in andere werelddelen? En hoe bouwen we in de toekomst? Je gaat ook zelf een huis ontwerpen en bouwen en werkt daarbij met de lasersnijder. De Museumfabriek. Voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Data: 13 sep, 4 okt, 8 nov en 13 dec. Org: MuseumJeugdUniversiteit. Web: museumjeugduniversiteit.nl.


t/m do 31 dec 2020
Extinction Rebellion
Uitgebreid overzicht van lokale en landelijke acties en activiteiten. Web: extinctionrebellion.nl.


t/m zo 11 apr 2021 - Raalte (Ov) - 14:00 (soms 11:00)
Excursie Duurzaam natuurlijk wonen en leven
Over de filosofie en de totstandkoming van deze broedplaats voor natuurlijk bouwen, inrichten, wonen en werken. Verhaal wordt opgebouwd vanuit vragen van bezoekers. Daarna wandeling over terrein om te laten zien welke onderdelen allemaal aan de orde kunnen komen bij 't bouwen van een ecologische woning. Ook over natuurlijke leefstijl. Hogebroeksweg 25. 7,50 voor volwassenen. Kleine groepjes, vooraf aanmelden! Eens per maand.. Org: Het Natuurlijk Huus. E-mail: info@hetnatuurlijkhuus.nl. Web: www.hetnatuurlijkhuus.nl.


Zaterdag
31
oktober
za 31 okt 2020 - Nederland
Nationale Duurzame Huizenroute
Bewoners ontvangen gasten en vertellen hen over hun maatregelen en ervaringen met energie besparen en duurzaam wonen. Je kunt je eigen huis ook aanmelden. Ook op 7 november. Tal van locaties. Web: duurzamehuizenroute.nl.


Zondag
1
november
zo 1 nov 2020 - Bergen (NH) - 14:00-16:00
Rondleiding Ecodorp Bergen
Rondleiding over het terrein met uitleg over doel, plannen en mogelijklheden. Er is nog geen bewoning mogelijk. Wel zijn er regelmatig activiteiten en elke donderdag is er een meewerkdag. Groeneweg 14. Donatie. Elke eerste zondagmiddag v/d maand. Web: www.ecodorpbergen.nl.


Zondag
1
november
zo 1 nov 2020 - Olst (Ov) - 14:00
Rondleidiing Wijk met aardehuizen in Olst
In 2015 werd deze unieke wijk met 23 zelfgebouwde aardehuizen + gemenschapshuis opgeleverd. Bewoners leiden rond en beantwoorden vragen. Geschikt voor mensen vanaf 12 jaar.. Donatie (richtprijs 3 euro p.p.). Elke 1e zondag v/d maand. Check vooraf de website. Org: Bewoners van de aardehuizen. Web: www.aardehuis.nl.


Dinsdag
3
november
di 3 nov 2020 - Apeldoorn - 14:00-18:00
Seminar Circulair en biobased bouwen
Diverse sprekers tonen a.d.h.v. gerealiseerde projecten de uitdagingen die bij circulair en biobased bouwen komen kijken. Do’s en dont’s en de financiële motivatie voor circulair bouwen. Ook pitches en worhshopsessies. Greenworks Academy Apeldoorn.. Web: www.dcdeventer.nl.


Zaterdag
7
november
za 7 nov 2020 - Nederland
Nationale Duurzame Huizenroute
Bewoners ontvangen gasten en vertellen hen over hun maatregelen en ervaringen met energie besparen en duurzaam wonen. Je kunt je eigen huis ook aanmelden.. Tal van locaties. Web: duurzamehuizenroute.nl.


Zondag
8
november
zo 8 nov 2020 - Online - 10:00-17:00
Cursus Zelfvoorzienend off-grid (online)
Voor ecologische en tiny house (ver)bouwers en ecodorp bewoners: populaire dagcursus over warmte en ecologisch isoleren, zonnepanelen, zonneboilers, composttoilet, helofytenfilter, waterfiltering, regenwateropvang en meer.. Org: Strohplatz. Web: www.strohplatz.com.


Dinsdag
10
november
di 10 nov 2020 - (o.v.)
Online info-avond Eco Wonen Midden-Nederland
Initiatief voor ecologisch verantwoord leven en wonen met een aantal huishoudens in harmonie met elkaar en de Aarde. In een landelijke omgeving (De Glind). Nog wat enthousiaste mensen gezocht. Vooraf aanmelden. Ook op 8 dec (o.v.). Org: Ecowonen Midden-Nederland. E-mail: wonen(at)ecowonen.org. Web: www.ecowonen.org.


Zaterdag
14
november
za 14 nov 2020 - Rotterdam - 10:00-17:00
Cursus Zelfvoorzienend Off-grid
Voor ecologische en tiny house (ver)bouwers en ecodorp bewoners: populaire dagcursus over warmte en ecologisch isoleren, zonnepanelen, zonneboilers, composttoilet, helofytenfilter, waterfiltering, regenwateropvang en meer.. Org: Strohplatz. Web: www.strohplatz.com.


Zondag
15
november
zo 15 nov 2020
On-line training Gemeenschapsvorming 'Recht van Spreken'
Ecodorpen kennen een ontwikkelingsgeschiedenis: pioniers nemen initiatief, anderen sluiten zich aan. In hoeverre kunnen oudgedienden open staan voor inbreng van nieuwe leden en belangstellenden? Hoe vind je als nieuwkomer je plek in een bestaande groep?. €15,00. Leden van GEN-NL €10,-. Vooraf aanmelden. Org: Global Ecovillage Network-Nederland. E-mail: info@gen-nl.nl. Web: ecodorpennetwerk.nl.


Zondag
15
november
zo 15 nov 2020
Virtuele infomiddag Ecodorp Boekel
Voor potentiële bewoners, donateurs en andere geïnteresseerden. De eerste huizen zijn inmiddels opgeleverd, en er is nog ruimte voor een paar nieuwe bewoners!. Web: www.ecodorpboekel.nl.


Woensdag
18
november
wo 18 nov 2020 - 19:30-21:00
Webinar Waterstof als energiedrager
Waterstof, wat is het, hoe kom je er aan, wat kun je er mee? Waterstof kan een belangrijke functie vervullen in de energietransitie. We beginnen bij de basis, volgen de laatste ontwikkelingen en bespreken de mogelijkheden voor woongemeenschappen hiermee aan de slag te gaan.. € 7,50 (€ 5,- voor leden van GEN). Vooraf aannmelden. Org: Global Ecovillage Network Nederland. E-mail: info@gen-nl.nl. Web: www.ecodorpennetwerk.nl.


Woensdag
18
november
wo 18 nov 2020 t/m vr 27 nov 2020
Gelderse 1,5 (meter) Woonweek
Met de schijnwerpers op acties uit het Actieplan Wonen. Centraal staat de vraag en grote uitdaging ‘Hoe kunnen we de bouw van 45.000 woningen in Gelderland versnellen, waarbij we ook oog hebben voor betaalbaarheid en flexibel wonen’. Org: Provincie Gelderland. Web: www.gelderland.nl.


Zondag
22
november
zo 22 nov 2020 - Mechelen (Be)
Trefdag Samenhuizen
Voor iedereen die interesse heeft in gemeenschappelijk wonen in Vlaanderen (Be). Met infostands van initiatieven, bestaande projecten en professionals. Daarnaast deelname aan interessante workshops. Web: www.samenhuizen.be.


Woensdag
25
november
wo 25 nov 2020 - 19:30-21:00 (online)
Kennisdeelsessie Kennis uitwisselen over circulaire renovatie, energiebesparing en andere vormen van verduurzaming. Insteek: hoe maak je de juiste keuzes in het woud van informatie?. Vooraf aanmelden. Org: Cooplink, Kennisnetwerk Wooncoöperaties. Web: www.cooplink.nl.


Dinsdag
1
december
di 1 dec 2020 t/m do 17 dec 2020
Hoorzittingen Milieudefensie versus Shell
Op 1, 3, 15 en 7 december zijn openbare hoorzittingen in de klimaatzaak die Milieudefensie heeft aangespannen tegen Shell. Inzet: ook Shell moet zich houden aan het Klimaatakkoord van Parijs. Nadere info volgt zsm. Org: Ver. Milieudefensie. Web: milieudefensie.nl.


Vrijdag
4
december
vr 4 dec 2020 - Eindhoven - (o.v.) 17:00-21:00
Samenkomst Vuur, soep en potluck bij Omslag
Max. 30 mensen zijn welkom rond het vuur (op 1,5 m). Er is een lekkere biologisch-vegetarische maaltijdsoep. Neem zelf ook nog iets mee: brood, beleg, salades, kleine hapjes, fruit... bij voorkeur biologisch en diervrij. In de tuin van Omslag, Hoogstraat 301a. Gulle donatie. Er kan ook (zacht) akoestische muziek worden gemaakt. Org: Omslag Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling. Info: 040-2910295. Web: www.omslag.nl.


Zondag
6
december
zo 6 dec 2020 - Bergen (NH) - 14:00-16:00
Rondleiding Ecodorp Bergen
Rondleiding over het terrein met uitleg over doel, plannen en mogelijklheden. Er is nog geen bewoning mogelijk. Wel zijn er regelmatig activiteiten en elke donderdag is er een meewerkdag. Groeneweg 14. Donatie. Elke eerste zondagmiddag v/d maand. Web: www.ecodorpbergen.nl.


Maandag
7
december
ma 7 dec 2020 - Nederland - 12:00
Klimaatactie Luchtalarm
In allerlei steden wordt het tijdens het maandelijkse luchtalarm actie gevoerd om te waarschuwen dat de klimaat- en ecologische crisis geen test is, maar daadwerkelijk een noodgeval!. O.a. in Deventer, Haarlem, Den Bosch, Maastricht, Groningen. Elke 1e maandag van de maand. Org: Extinction Rebellion (XR) - georganiseerd door lokale XR-groepen. Web: extinctionrebellion.nl.


Dinsdag
8
december
di 8 dec 2020 - (o.v.)
Online info-avond Eco Wonen Midden-Nederland
Initiatief voor ecologisch verantwoord leven en wonen met een aantal huishoudens in harmonie met elkaar en de Aarde. In een landelijke omgeving (De Glind). Nog wat enthousiaste mensen gezocht. Vooraf aanmelden.. Org: Ecowonen Midden-Nederland. E-mail: wonen(at)ecowonen.org. Web: www.ecowonen.org.


Zaterdag
12
december
za 12 dec 2020 - Rotterdam - 10:00-17:00
Cursus Zelfvoorzienend off-grid
Voor ecologische en tiny house (ver)bouwers en ecodorp bewoners: populaire dagcursus over warmte en ecologisch isoleren, zonnepanelen, zonneboilers, composttoilet, helofytenfilter, waterfiltering, regenwateropvang en meer.. Djoj. Org: Strohplatz. Web: www.strohplatz.com.


Donderdag
17
december
do 17 dec 2020 - Den Haag - 14:00-15:00
Pleinbijeenkomst Grootouders voor het Klimaat
Oproep aan overheid, bedrijfsleven en burgers om het klimaatprobleem voortvarend aan te pakken. Verzamelen bij de vooringang van de Tweede Kamer. Als je wil kan je meezingen en leuzen roepen. We staan in ieder geval minimaal een half uur in een rechte rij. Op het Plein. Om de week; zelfde tijd, zelfd eplek. Org: Grootouders voor het Klimaat. Web: grootoudersvoorhetklimaat.nl.


Zaterdag
19
december
za 19 dec 2020 - Online - 10:00-17:00
Cursus Zelfvoorzienend off-grid
Voor ecologische en tiny house (ver)bouwers en ecodorp bewoners: populaire dagcursus over warmte en ecologisch isoleren, zonnepanelen, zonneboilers, composttoilet, helofytenfilter, waterfiltering, regenwateropvang en meer.. Org: Strohplatz. Web: www.strohplatz.com.


Zaterdag
30
januari
za 30 jan 2021 - Haarlem - 15:00
Informatiebijeenkomst Ons Groene Huis, Haarlem
Initiatief voor een woonpropject met eigen, zelfstandige woningen met daarnaast gemeenschappelijke ruimtes of voorzieningen. Thema's: duurzaamheid, betrokkenheid en eigen beheer. Er is nog geen locatie, wel al een hechte groep. Org: Initiatiefgroep Ons Groene Huis. Web: www.onsgroenehuis.net.


Zondag
14
maart
zo 14 mrt 2021 - Nederland
Grote landelijke estafettemars Aandacht voor de klimaat- en ecologische crisis
Diverse steden. Org: Extionction Rebellion e.a.. Web: extinctionrebellion.nl.


Zondag
6
juni
zo 6 jun 2021 - Belgie en Nederland
Velt-ecotuindagen
Op bezoek en rondkijken in (particuliere) ecologische tuinen. Org: Vereniging VELT. E-mail: ecotuindagen@velt.nu. Web: www.velt.nu.


14
april
- Almere
23 ste wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022: Growing Green Cities
Floriade Expo 2022 richt zich op het duurzamer en leefbaarder maken van steden. Creatieve, groene en duurzame oplossingen zijn nodig om steden veilig, gezond en aantrekkelijk te houden. Subthema's: greening the city, feeding the city, healthying the city en energising the city. Org: Floriade Almere 2022 B.V.. Web: floriade.com.

Agendapunt invoeren op

Aktie Agenda als tekstbestand


Bron: De Aktie Agenda www.aktieagenda.nl
© Omslag / Socia Media.
Telefoon redactie: 040-2910295 (ma-vr 9-17u)
Overname toegestaan na toestemming en met bronvermelding.